24 augusti 2011

Hall

Så var det då dags att öppna dörren in till första hallen. Vår lilla punschveranda har nu blivit en del av vår utbyggda hall. Vår familj behövde lite mer utrymme, då vår hall kändes på tok för liten.
Nu fick vi mycket plats med alla skor, väskor och mössor.
Korgarna på bilden kommer från House doctor, ljuslyktorna från min lilla butik,  elefantkudde från Flowerfield och den platsbyggda skohyllan är specialbeställd från Lilla Villa Vita.
Jag gillar den lite otippade kontrasten mellan det grå golvet och de bruna detaljerna i korgar, väska och den antika takkronan i taket! Den bruna tonen gör att hallen får ett lite mjukare intryck, då grått, svart och vitt ibland kan upplevas som lite hårt!

Här kommer nu lite renoveringsfakta för de som är intresserade:
Golvet har slipats och grundmålats med en helt fantastisk färg som heter Panelgrund. Jag har inte varit med om en grundfärg, som täcker så bra. Att man dessutom slipper att kvistlacka känns fantastiskt. Därefter har golvets målats två gånger med Golvfärg plus i nyansen Alfred. Denna golvfärg ska visst vara så tålig att man kan ha den på ett industrigolv. Då borde den väl klara våra skor och hundens tassar? Jag funderade länge och väl över den grå färgen, så att den skulle få rätt nyans. Och "Alfred" blev verkligen perfekt! Väggarna är målade sedan tidigare i en nyans som heter Ljus Antik. All färg kommer från Beckers.
Fönstren är nyrenoverade och målats med högblank lackfärg på insidan och linoljefärg på utsidan.

Vill ni ser mer? Håll ut, i morgon kommer det lite till...

Kram Maria


11 kommentarer:

 1. Härligt ljust och vackert! Intressanta fönster! Hur ser det ut på utsidan?! Nyfiken, vi planerar vår kvist! :-)

  SvaraRadera
 2. Så fint! Ljuslyktan är verkligen supersnygg! Ha en bra dag! Mvh Ida

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar hall ni har.

  SvaraRadera
 4. Tack för din fina kommentar. Är just nu inne och tittar på din webshop. Hittar mycket fint, så tror nästan det får bli en beställning inom kort.

  Ha en fortsatt trevlig dag.
  // Tess.

  SvaraRadera
 5. Jätte vackert blev det! Och den gråa "Alfred" färgen på golvet är ju helt perfekt!

  Ha en fin dag!
  Kristina

  SvaraRadera
 6. Superfint!
  Och vilka underbara fönster!! Me like!!

  Kram Tina

  SvaraRadera
 7. Ohhh så vackert!! Vilka underbara fönster och sånt ljus ni får in...Lovley!! Jaaa jag vill gärna se mer :-)) Kraaam Paula

  SvaraRadera
 8. Vilka fantastiska fönster!! Vi håller på att planera bygget av en punchveranda på vårt 1920-tals hus och drömmen är ju absolut att hitta i närheten av så här fina fönster!

  SvaraRadera
 9. Ja just det... Kristianstad var det ja! :D
  Kul!
  Kom gärna och fira hos mig. Jag har en STOR utlottning av wings-reproduktioner, personliga tavlor, retro-motiv m.m. Välkommen att delta och lycka till!

  Hälsningar
  /Lina

  SvaraRadera