31 maj 2012

Hemma hos Eva Tenje


Där tallskogen möter hav bor keramikern Eva Tenje i sitt charmiga sommarhus. 

En dag när Åhus bjuder på sitt allra vackraste väder besöker jag Eva för att få en förhandskik på hennes senaste kollektion. Att ha kameran med var ett måste, för jag vill ju så gärna dela med mig utav allt det fina till er, mina kära läsare.

När jag stiger ur bilen möts jag av den där härliga sommardoften från solvarma tallar, blandat med havsbrisens lite salta vind. Det "luktar" sommar, sol och ljumma grillkvällar.


När jag går på stigen med kameran i hand blir jag så där förväntansfull, vad döljer sig bakom kullen?


Åhus kritvita strand som man i princip kan följa längs hela skånes långa solkust, ända ner till Stens huvud.

Som om man vore vid Medelhavets kritvita stränder men så mycket närmre och framförallt så hänförande vackert.När jag stiger in genom verandadörren möts jag av det vackraste bordet, som jag någonsin sett. 
Härlig patina och jag blev så kär i mixen med det gamla slitna mot den moderna stolen med absoluta favoritkudden från Svenskt tenn. 

Det är en speciell känsla att stiga in i någons hem och känna att här skulle jag kunna flytta in direkt, som själsfränder inom inredning hi, hi!


Eva har tidigare drivit en av Kristianstads mysigaste inredningsaffärer, där hon var en av de första att sälja antika möbler med personlig touch, tillsammans med de allra finaste tygerna och inredningsdetaljerna. Och det speglar sig verkligen i hennes hem som är fullt med vackra möbler, tyger och stilleben med ett konstnärssinne. Ett personligt och levande hem helt enkelt.

Nu satsar Eva Tenje fullt ut på sin senaste keramikkollektion, en kollektion som jag verkligen gillar skarpt och ni mina kära Lilla Villa Vita läsare är faktiskt först ut med att få se dessa vackra pjäser, så det är lite utav "premiärvernissage"!

Med inspiration från barockens möbler skapas fantastiska mönster tillsammans med mer rena linjer, och det är inte annat än att jag skulle vilja ha alltsammans.
Många av hennes alster pryds av små fötter, söta och ståtliga.I morgon återkommer jag med fler underbara bilder från Evas sommarhus!

Kram på er!

Maria

Tillägg:

Oj! Vilket intresse det var för keramiken, bara maila mig om du är intresserad, så lovar jag att återkomma med information!
7 kommentarer:

 1. ÅÅÅÅH så fint! Kommer du sälja keramiken? Kram

  SvaraRadera
 2. Oj så mycket fint!! Och vilket vackert hem!!! Ska du sälja keramiken?

  Lotta i Österslöv

  SvaraRadera
 3. Oj , oj och oj igen vilka vackra saker!!!! Så att man blir alldeles nipprig och lite kär, keramik helt i min smak! Och liksom de två föregående undrar man ju då? Kommer du att sälja dessa finingar??
  /Anna

  SvaraRadera
 4. Ser ju helt underbart ut, och så himla vacker keramik!! Åhus är en liten pärla, ett besök om somrarna är ett måste :-)) Kram Paula

  SvaraRadera
 5. Underbart fina pjäser, riktiga smycken i inredningen.

  SvaraRadera
 6. Precis min smak..Åhh planerar redan nu vart jag ska ha allt!!! Kram *Alexandra***

  SvaraRadera