21 februari 2010

Helgen har bjudit oss på mängder av snö och det är nästan så att man inte känner igen sig i landskapet. Längs vår lilla gata ligger snödrivor i stora högar och jag kan inte minnas dessa mängder sedan jag var liten. På den tiden roade vi oss med att bygga snökojor i drivorna, (hu så farligt...) Att skotta var som ett helt gympass och vid dessa tillfällen är jag inte så nöjd med att bo på en hörntomt...

Nu väntar sportlov här nere i skåne, första lovet som jag inte är lärare, känns lite konstigt, men när jag tänker efter, en rätt så angenäm tanke ändå...

Kram på er och tusen tack för alla rara ord Ni sänder till mig! De värmer och glädjer mig så otroligt mycket.

Maria

6 kommentarer:

 1. Vi byggde också snökojor i vallarna!
  Hur klokt var det?! Varför sa inte föräldrarna stopp kan man undra nu!

  Vi grillade äpplen över värmeljus också!
  Tänk lovikavantarna kunde ju tagit fyr!!

  Föresten så var de väl så dyblöta så det var väl ingen större risk! Minns hur de luktade efter en heldag ute i drivorna...urk!=))

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Åh vad spännande att du slutat som lärare. Jag är ju i samma sits. Hur har du gjort, har du sagt upp dig eller tagit tjänstledigt? Är det för att starta upp ditt företag? Jag ska ju satsa på mitt egna och gå ner i tid som lärare. Spännande med fler...så kul att följa dig= )!

  Kram L-L

  SvaraRadera
 3. Härligt med sportlov! Hoppas att ni får en fin vecka!

  SvaraRadera
 4. Hej Maria. Hittade dig via en artikel på Kristianstadsbladets hemsida och tycker det är så roligt att det finns fler som bor i närheten som är intresserade av byggnadsvård och att ta hand om det som finns i gamla hus. Jag bor utanför Hässleholm.

  Lyssnade på inslaget nyss på Radio Kristianstad och vi har mycket gemensamt när det gäller renovering och känslan för gamla hus. Vi ägde tidigare ett sekelskifteshus som vi renoverade från 50-tals stil till sekelskifteskänsla. Vi behöll det gamla som fanns kvar men mycket var tyvärr redan utslängt. Nu bor vi på en gård från 1850 som tyvärr har haft det ännu svårare. Här finns i princip ingenting kvar av originaldetaljer men vi kämpar ändå på för att försöka återställa. Roligt att du målar med linoljefärg. Det är en fantastisk färg. Sedan jag började använda den för 6 år sedan har jag knappt använt nån annan sort. Känslan på det man målar är oslagbar.

  Jag har tittat runt på din blogg och ni har ett riktigt vackert sekelskifteshus som ni har tagit väl hand om. Jag återkommer igen när jag har mer tid att läsa vad du skrivit och för att ta del av dina fina bilder.

  Spännande med din nya butik. Kommer alldeles säkert titta in i den både på nätet och på plats för visst skulle du öppna en "riktig" butik också? Jag vill gärna "klämma och känna" på det jag köper...och fundera på hur det skulle se ut hemma hos mig.

  Stort lycka till med butiken. //Sophie

  SvaraRadera
 5. alltid lika trevligt att besöka din blogg!
  :)
  Magnus

  SvaraRadera