30 juni 2013

Man tager vad man haverPionerna har blommat över, rosorna sjunger på sista versen och jag känner att min trädgården just nu står i lite stiltje, åtminstone vad det gäller blommande blomster.

Jag tycker om att kunna gå ut och plocka något att ta in i mina vaser.
I dag blev det helt enkelt dessa stora vackra blad av Hosta/Funkia.
Så vackra i all sin enkelhet.
De står länge i rabatten och växer sig kraftigare och kraftigare för varje år.

Jag gläds så åt min trädgård och visst har vi gjort en del med utsmyckningen av den, men de allra flesta blomster och växter tackar vi de förra ägarna för. De gjorde ett digert arbete med att planera för årets alla växlingar. En gammal uppväxt trädgård är en skatt man ska vårda ömt, även om det vid första anblicken må se ut som en djungel och att man helst skulle vilja gräva upp alltihop.

Allt går att klippa ner, flytta och skapa sig en ny oas. Dessutom slipper man bli ruinerad av att åka till plantskolan.

Man kan även tänka att det som växer där idag är arter som har överlevt och trivs, de ska man vara rädd om. De kommer att överleva, utan så mycket skötsel.

Så om du köper ett gammalt hus med en förvuxen trädgård, grattis!
Du har en underbar skatt!

Kram Maria

2 kommentarer:

  1. Så sant! Vi fick en underbar trädgård med på köpet av vårt landställe. Något som blommar hela tiden. Vi ligger dock lite efter så vi har just nu pioner och rosor i full blom. Att plocka in något som sprider doft och glädje för ögat är lyx! Kram Ninni

    SvaraRadera
  2. Jaaaa, det har vi… Men efter att vi var tvungna att dränera förra året och en "bulldozer" dragit fram i trädgården är det nu ett gigantiskt arbete att få allt på rätt håll igen… Planerna är stora och idéerna många, men det får ta sin tid. Just nu vill jag inte börja flytta på saker då de är i blom utan får ta det till hösten så jag inte tar död på dem…
    Ha de gott!
    Kram Anna, som också längtar efter sooool och värme...

    SvaraRadera