27 januari 2010

Dansk utmärkelse

Har fått en underbar utmärkelse från Danmark. En go tjej vid namn Katinka har skrivit om fenomenet inredningsbloggar från Sverige. Hon tipsar på sin sida om sina favoriter i Sverige och jag blev så stolt över att finnas med där, så jag hoppade jämfota. Hon tycker att vi svenskar har så härlig inredningsstil, och samtidigt tycker hon det är lite komiskt att vi kallar den för "danskfransk". Är ni mer nyfikna så gå in på hennes sida, blandet-landhandel.dk

Kram Maria

26 januari 2010

Brio

Gick förbi yngste sonens lilla hylla och fann alla glada färger på hans Brioleksaker. Denna bild få bli ett litet inlägg på min hunger efter färg. Allt är vitt, framförallt utanför fönstret. Visst njuter jag av vintern, nu när vi äntligen fått en riktig vinter, men när väl våren kommer, då njuter jag. Våren är min absoluta favoritårstid!

Ha en underbar tisdag!
Kram Maria (nu med en ny dator som jag inte alls är så bra kompis med ännu...)

25 januari 2010

Vedkorg


Ilskan har lagt sig något över fredagens inbrott, mycket jobb med att städa och fixa. Jag hittar fortfarande glassplitter, fastän jag dammsugit säkert tio gånger. Formex var en givande och intensiv upplevelse. Efter att ha gått runt i alla montrar, snurrar det nästan för ögonen, och ändå gick jag inte igenom allt. Personligen gillar jag nog Formland i Danmark lite bättre. Känns som om den är lite större och med fler danska leverantörer som är på plats.
Visar idag vår fina vedkorg, en äppellåda från Kivik, som tidigare även tjänstgjort som tidningshylla, blev nu fin till veden. Jag gillar saker som är gjorda för en sak, men som man kan hitta på nya spännande användningsområden till. På veden ligger denna härliga tändsticksaskhållare, som min gode vän Mattias tillverkat. Han är slöjdlärare på "min skola" och en riktig fena på att slöjda, både i trä och silver. Baktill sitter en liten krok så att man även kan sätta upp den på väggen, jag gillar dock att flytta runt den till lite olika platser, så blir den liksom "ny" varje gång.
Tack för alla goa kommentarer om mitt tidigare inbrottsinlägg, ni kan inte ana vad de värmer!
Kram Maria

22 januari 2010

Att skilja på ditt...

och mitt är långt ifrån en självklarhet för många!

Min Stockholmsresa fick ett abrupt slut nu i eftermiddag. Jag strosade runt inne i Syster Lyckligs butik och fick ett samtal som gjorde mig långt ifrån lycklig. Securitas ringde och berättade att vi haft inbrott i vårt kära Lilla villa vita. Allt snurrade och jag trodde att magen skulle vändas ut och in på mig. Jag gick som i en dimma och såg för mig hur hela huset var länsat och fördärvat. Man känner sig så hjälplös när man är så långt hemifrån och bara vill hem snabbt som ögat och se all bedrövelse. Polisen var snabbt på plats och väldigt hjälpsamma och vi kunde lotsa dem runt i huset och få reda på vad som kunde saknas.

Enligt ett vittne var det en yngling (i mitten av tonåren) klädd i jeans och tröja/jacka som försvann från huset på cykel med MIN laptop . Jag blir så arg och skulle vilja vräka ur mig en massa ord, som inte passar på min blogg. Tänk att MIN dator finns där ute någonstans och den som startar upp den ,får upp min blogg som startsida: Till dig din usling vill jag bara säga: det du har är inte ditt och lämna tillbaka det som inte tillhör dig. Du kan lägga den i brevlådan om natten! Du har gjort ett grovt intrång i vårt hem, bland våra personliga saker. Datorn är inte värd mycket, förstöra ditt liv för några ynka hundralappar.


Att det är en liten skit som gjort inbrottet visar också på att han slagit sönder en relativt liten ruta i min hundraåriga ytterdörr, hoppat in och ut. Och för att komma in och ut genom den lilla rutan kan man inte vara stor...För man ska absolut inte underskatta gamla hus. Att hoppa in genom glasrutan på ytterdörren är en sak, men att komma ut är en annan femma, åtminstone går det inte att öppna dörren utan nyckel från insidan. (Hurra för gamla sjutillhållarlås) och alla fönster är vintertäta dvs innerglaset är fastkruvat och ej öppningsbara, ha, där fick du!
Om någon i min lilla stad sett en kille i mitten av tonåren, jeans, söndrig tröja/jacka på cykel runt klockan 13 i fredags bort från Egna hems området, vore jag enormt tacksam om Ni ringde till polisen 11414..

Tack för mig, detta inlägg handlar verkligen inte om inredning men jag var bara tvungen! och att du som tjuv eller den som köper min lilla dator också läser detta är också ganska troligt. Lämna tillbaka den och sluta förstöra ditt liv och andras!

En arg och framförallt ledsen Maria

20 januari 2010

Dominoeffekt

Det ena leder till det andra! Jag är numera inte lärare, utan tjänstledig under åtminstone vårteminen. Jag har alltid varit i skolans värld och nu känns det nästan som om jag äntligen slutat "plugga". Jag sitter inte med planeringar och rättningar på kvällarna, utan jag håller på att få igång mitt företag. Jag åker i morgon på Formex mässan i Stockholm, för att spana in alla vårnyheter från de stora inredningsföretagen. Eftersom min anmälan till Bolagsverket inte gått igenom ännu, vågar jag inte riktigt avslöja vad det är jag ska göra. Men en del därute har kanske sina aningar.

Lite inredning, lite styling, lite foto, mycket glädje...

Jag har haft så många ideér och tankar kring vad jag vill göra och jag har beslutat mig för att börja med ett projekt och därefter får det ena leda till det andra.

Kram på Er!
Maria

19 januari 2010

Stavar



Åh, vad jag glädjs åt denna fantastiska vinter vi har fått i år. Jag kan inte minnas sist vi hade en sådan här riktig vinter nere i Skåne. Det är skönt med "riktiga" årstider och att det inte bara är ett grått höstslask många månader av året. Bjuder på lite vinterinspiration med dessa härliga antika stavar och skridskor. De står/hänger nu i min entré, som ett välkomnande inslag. Julen åkte ut och fick ge plats åt lite vinterinspiration. Fick idag ett mail från lokaltidningen, som undrade om de fick skriva om min blogg i lördagens bilaga? Ja,visst! Väldigt roligt och smickrande men också aningen nervöst.
Kram på Er alla och tusen tack för alla goa kommentarer om att Ni gillar mina bilder, ni kan inte ana vad glad jag blir, tack snälla!
Maria

15 januari 2010

Färgbegär!

Nu när julen åkt ut med buller och bång är jag så sugen på färg. Jag försökte leta upp vad jag hade för färgglada ting i min närhet, men om sannningen ska fram var de inte många. I Lilla villa vita är det för tillfället mest vitt, svart och brunt.

För övrigt har jag haft en superbra vecka! Jag har haft besök av Fotograf Serny, som har hjälpt mig med att ta lite fina bilder på Lilla villa vita i julstämning. När andra slängde ut julen, arbetade jag som besatt för att få det lite extra juligt. Bilderna blev superfina! Det känns inte alls lika roligt att fotografera själv nu, när man ser vilket resultat en yrkesman får. Serny har för övrigt fotograferat denna härliga bild, tagen på en av Sölvesborgs vackraste gator.
För Er som bor i Sölvesborg med omnejd och är intresserad av att ta foton på sina barn, eller sig själv kan jag varmt rekommendera Serny, han har fotograferat våra barn vid två tillfällen och varje gång har jag blivit så förundrad över resultatet, så fina och proffsiga, trots att barnen inte alls var så speciellt intresserade av att bli fångade på bild! Till sommaren har jag nya ideér till barnfotografering: hav, brygga, träeka, metspö, mask, skepparkostym (& flytväst...)
Kram på Er alla och tänk på att i dag är det "Tulpanens dag"
Maria

7 januari 2010

Skänk


Har möblerat om lite vid min gamla skänk. Den gamla krubban har stått här hela julen och den fick nu ge plats åt en lite mer vintrig inredning. Ni har redan sett alla detaljerna på andra ställen i mitt hus, men det är roligt att ändra plats och vips känns det som en ny detalj.

Kram Maria

6 januari 2010

Jämtland







Är tillbaka från en underbar semester uppe i de Jämtländska skogarna, närmre bestämt ifrån Lomåsen, utanför Hammerdal i Strömsunds kommun. Det är en mardröm att åka de 120 milen från Skåne till Jämtland med två små barn och hund, men väl på plats är det så vackert så det nästan gör ont i själen. Jag har nog inte funnit någon plats som är så avkopplande för min själ. Huset ägs av mina föräldrar och ligger långt långt ut i skogen. Tystnaden är öronbedövande, ja, det är så tyst så det nästan gör ont i öronen!
Vårt avlånga land är verkligen fantastiskt vackert och omväxlande och på min resa genom Sverige tänkte jag på alla goa och kära bloggvänner som jag har "kört förbi". Tänk om man kunde stannat och fått ta del av alla härliga loppisställen längs vägen. Jag tittade drömskt på vissa skyltar , men min man skakade bestämt på huvudet.
Nu är vi hemma igen och faktum är, trots allt vackert och mysigt, borta bra men hemma bäst!
Kram på er alla goa vänner!
Maria