20 oktober 2010

Usla människor...Så har det då hänt ännu en gång!
Dessa avskyvärda människor som inte kan skilja på mitt och ditt.
I början av året hade vi ett inbrott då en tjuv slog sönder ytterdörren och tog min dator.
Denna gången blir jag nästan ännu argare. En tjuv, troligtvis från bloggvärlden, har spatserat in i vårt lusthus och tagit en del av mina kära ägodelar. Jag gick ut i lusthuset för att förbereda för ett stylingjobb och märkte att det var tomt på sina ställen. Saker som är noga utvalda är tagna av en "shabby chic tjuv". Jag säger bara,fy fan, för dig som tar dig friheten att spatsera in på vår tomt och ta våra saker. Saker jag ärvt av min farfar, kära presenter från mor och far, minnen och även en del ting från butiken. Hur kan man med gott samvete plocka upp dessa saker i sitt eget hem och fröjdas åt allt det fina? Fy skäms!

Saker som du tagit och som skapar hål i mitt bröst, då jag tänker på alla minnen som hör därtill:
Den blå stormlyktan som jag fått efter min karismatiske farfar, som ej längre finns i livet. Han brukade tända dessa varma sommarkvällar på sin båt.
Mitt mjuka goa fårskinn, som barnen legat på då de kommit hem från BB.
Min kära picknickkorg, som en gång räddat mig från en tragedi...
Mina sex snapsglas i kristall, en gåva av käre maken på senaste födelsedagen (du lämnade kvar fem...)
En tennljusstake, som ligger mig varmt om hjärtat, en gåva från mor och far. Samt ytterligare ting som är mina ägodelar och ej dina!

Mina tankar om dig, din tjuv, är de svartaste man kan tänka!
 Att du är kvinna, från Kristianstad, avundsjuk, inredningsintresserad men oförmögen att skapa din egen stil och följer min blogg är ju solklart! Så ruttet, så ruttet! Att jag kan säga att du följer min blogg är för att du tagit saker jag har presenterat där. Bilder jag skapar för att sprida inspiration, glädje och ideér till andra.

Till er i min stad som sett personen ovan, med en picknickkorg i handen under onsdagen, så har ni sett en tvättäkta tjuv!

Gör det enda rätta och lämna tillbaka mina minnen!

En arg, sårad och framför allt ledsen Maria

  

Må hända är du samma idiot, som gick in och stal min cykel i våras, med penseér och allt, nu har du även en stormlykta att hänga på styret....

46 kommentarer:

 1. Usch vad jag lider med dig...
  Ryser över hur illa vuxna människor kan bete sig, för inte är det barn som själ gamla prylar.

  Hur kan man glädjas över något som är stulet?? Hoppas verkligen denna empatilösa person lämnar tillbaka dina kära ägodelar och lär sig skillnaden mellan ditt och mitt!

  Som tröstande ord älskar jag din blogg,
  hittade hit för någon vecka sedan...

  Varma tröstekramar
  Linda

  SvaraRadera
 2. Dear Mary,
  I'm sorry to hear that someone has stolen your stuff. Some years ago a thief took my handbag. Of course a lot of money and my mobilephone was gone. But the worst thing was the loss of my wallet. I purchased it in th USA and it was quite difficult to get. So I still miss my little red wallet.
  Just some hours ago I watched your house at google strret view. It's so beautiful! But I also thougt that it is risky too, to make your home public (although I'm happy you did). I just started my own blog and think I will try not to make my identity public. You never know what freaks are running around.
  Well, anyway, I hope you have luck and get your beloved things back.
  Greetings Nadja

  SvaraRadera
 3. men herre gud, hur kan man göra något sådant?! Hur tänker man då kan man undra?!

  Jag lider med dig o hoppas verkligen att denna hemska männiksa kommer till insikt o lämnar tillbaka dina grejor..

  Varmaste Kramarna Elin

  SvaraRadera
 4. Fy vad obehagligt! Vad är det för människor som kan göra något sådant!Ovärdeliga minnen för dig! Skickar ett mejl till dig nu snarast.

  Kram Mimmi

  SvaraRadera
 5. Hej Maria!

  Vad tragiskt... har inte denna människa ett eget liv?!!
  Så otroligt lågt! Låter ju som att du har värsta stalkern, en normalt funtad människa skulle ju aldrig komma på idèen ens!

  Hoppas att någon sett henne och att du får dina saker tilbaka, jag kan verkligen förstå att du känner dig kränkt och sårad!

  Och så hoppas jag att allt ordnar sig til slut!

  Kram Mariette

  SvaraRadera
 6. Vilka usla människor det finns!!

  F*rbannat trist alltihop!!
  Hoppas verkligen att någon sett vem som gjort detta!

  kram

  SvaraRadera
 7. Oj,oj, oj ! Det var verkligen JÄTTETRÅKIGT ! Vår granne har haft inbrott i deras garage för någon dag sedan också ! Även om det inte var några saker med "personligt" värde som för dig så känns det väldigt kränkande att någon människa kan göra något sånt!
  Men vet du alltså vem det är???
  Tänker på dig/er.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 8. Det är så illa att man vet inte vad man ska säga.... FY!

  SvaraRadera
 9. Hej Maria!
  Fy farao vad ruttet!!! Blir såå arg när jag läser vad som hänt!
  Om du tjuv har nån skam ikroppen så går du o lämnar tillbaka de saker du stulit, de är inte dina!!

  Stor kram til dig Maria!

  Jenny

  SvaraRadera
 10. Åh ! Jag blir så arg upprörd och ledsen på dina vägar !!! Hur är människor funtade ?? Hur kan man njuta av saker man isåfall stulit ???? Övergår mitt förstånd ??!! Lider med dig ! Kramar Susanne ♥

  SvaraRadera
 11. En bamsekram till dig Maria! Jag fick tårar i ögonen när jag läste och förstår inte hur en människa kan göra såhär. USCH, fy och skam vilken idiot!
  Stor kram från Cecilia

  SvaraRadera
 12. Så fruktansvärt arg man blir när man läser sånt!! aargh, ge tjuven en vecka på sig att lämna tillbaka grejerna annars så jäkla dra igång värsta utredningen, om du vet att det är nån från Kristianstad som följer bloggen så om du har google analytics så kanske du kanske kan spåra läsare därigenom & se ip nr. osv till användare som varit inne på din blogg. Hör med polisens IT-avdelning eller nåt. Hoppas den jäkla tjuven åker dit! Kram, tänker på dig!

  SvaraRadera
 13. Nä fy vad otäckt!! Härligt fint hus och butik du har dock..hittade just din blogg. Har själv butik i Hässleholm...så grannar e vi!

  Lycka till i framtiden, inredning är ljuvligt och underbart!!

  Mvh
  Miss Living

  SvaraRadera
 14. Fy vad otäckt! Jag bor utanför Kristianstad och ska hålla koll!!!
  Brukar läsa din blogg som verkligen är jättefin!
  Mia i Kiaby

  SvaraRadera
 15. Fy fan..sånt är hemskt..nästan varit med om sådant..ens minnesaker tagit i från en som betyder jättemycket för en och ingen annan..
  Hemskt..
  Gillar din blogg du kommer med så bra tips..

  Krammar fr
  Sussi i Norrbotten

  SvaraRadera
 16. Usch, vad arg jag blir!! Hur ska man någonsin våga ha fina, perosnliga saker i sin trädgård när sakerna plötsligt får fötter?? Jag hoppas innerligen att personen som tagit dessa saker känner sig träffad och inser vad den gjort mot dig och din familj. Ni som lagt ner både tid och själ i detta projekt!!

  Marie O

  SvaraRadera
 17. Hej Maria!
  Har följt din blogg ett tag nu och aldrig lämnat ngt avtryck efter mig. Men detta är ju för hemskt. Hur bara kan man! Så kränkande att gå in hemma hos dig och så utstuderat stjäla dina ägodelar. Jag hoppas verkligen att du får klarhet i vem som gjort det! Någon måste ju ha sett eller hört ngt. Hälsn fr Blekinge!/Merja

  SvaraRadera
 18. Nä fy... Så kränkande! Så ruttet att gå in och stjäla hos dig. Har egen erfarenhet av inbrott i min förra lägenhet - men då försvannn bara dator och CD:s. Minnessaker betyder ju mest av allt så jag lider verkligen med dig!

  Hoppas innerligt att du får tillbaka dina grejor.

  Kram från Australien♥

  SvaraRadera
 19. Fy tusan! Mamma och pappa hade inbrott både i sommarstugan, där det kom med släpvagn och stal åkgräsklippare och andra trädgårdsgrejer. Tog sig in via badrummet och tog nyckeln till boden men tog inget i huset. Så i lägenhetetn på 5. våningen i stan. Alltså någon som följt med på deras vardag för att se när de är i stan och när de är på landet. Och de har inte blogg om man säger så. Det känns ju som en våldtäkt på något sätt. Sätt larm på hus och uthus. Hoppas sakerna kommer tillbaka. Du kan alltid ge bilder till de lokala antikhandlarna i trakten och hoppas de dyker upp där. Eller följ med på blocket.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 20. Fy, så arg jag blir! Såg inlägget hos "Lilla Huset" och kunder inte låta bli att läsa här!
  Usch så otroligt tarvligt och precis som du säjer - hur tusan kan man sen glädjas åt sakerna...som man STULIT!!!
  Ynkliga människor - inte värda vatten!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 21. Näää fy vad otäckt, vad ledsen jag blir på dina vägnar. Saker med minnen går ju inte att ersätta. Jag lider med dig och hoppas du får tillbaka dina ägodelar. Stor styrke Kraaam /Paula

  SvaraRadera
 22. Nej fyyy sjutton!!
  Hur kan en människa bara göra på det viset??
  Förstår att du måste känna dig utsatt, den här gången blev det verkligen för personligt... :(

  Hoppas nån har sett den ruttna personen och att hon blir fast! Lycka till och hoppas det ordnar sig!

  kram, Ann-Christine

  SvaraRadera
 23. Så jätte tråkigt! Man blir ledsen bara av att läsa om det. Hoppas ngn har sett ngt och att du kan få tillbaka några om inte alla sakerna. Fegt och helt oförsvarligt av den som gjort det.

  Hälsningar Anna T

  SvaraRadera
 24. Nej, stackare. Jag ryser när jag läser det du skriver och jag finner inte ord för att beskriva hur arg och ledsen jag blir över mänskligheten. Och som många andra skriver här ovan, hur kan man ens få någon glädje av något som man har stulit? För mig är detta så obegripligt på alla plan... Många styrkekramar.

  SvaraRadera
 25. Än en gång får jag grund för att det faktiskt finns hemska människor... och detta var riktigt USELT gjort! Den som gjorde det är förmodligen en sjuk person...
  Hoppas du får tillbaka dina saker.

  Tröstekram från Eva-Mari

  SvaraRadera
 26. Hmmmm....vad ska jag säga.....läste om detta hos Lilla Huset....

  Jo, jag kan ju säga att jag inte är förvånad, inte alls. Har på olika sätt arbetat inom rättsväsendet så detat är på sätt och vis vardagsmat för mig.

  Inte desto mindre blir jag vansinnigt irriterad och ledsen för att du inte får ha dina saker ifred, det är ibland stört omöjligt att få ha det.

  Och det är upprörande att det kan tänkas att det är någon som följer din blogg som gjort tilltaget, det är fruktansvärt lågt och illa gjort.

  Jag hoppas du hade lusthuset låst, att du gjort polisanmälan och anmält till försäkringsbolaget.....det hjälper ju inte, för det är ju saker som står dig så varmt om hjärtat som du blivit av med, det gör ont!

  Tänk om man kunde jaga denna person med blåslampa, måla den med tjära och rulla den i hönsfjädrar och sen ställa ut på torget till allmän beskådan.......tillbaka till gamla tider, så att säga.

  Usch och fy så tråkigt för dig och jag hoppas det finns ett samvete där ute som på något sätt blir berört och kanske lämnar sakerna tillbaka, snyggt och prydligt, och därmed gör lite, lite, lite av en avbön.

  Kramar

  SvaraRadera
 27. Söta Maria! Jag blir så ledsen när jag läser detta. Vi bor ju, trodde jag, i ett lugnt och stilla område!!
  Vi hade (bara) inbrott i garaget och det var läskigt nog.

  DU som har tagit sakerna, lägg dem i korgen igen och ställ korgen på trappen till huset eller i trädgården. Som sagt, många följer denna blogg och kommer ha full koll på detta nu. Kristianstad är alldeles för litet för att INGEN ska märka!!!!!!!!!

  Många kram till er Maria,
  Anna M

  SvaraRadera
 28. Obehagligt - att både ha inkräktare hemma som kränker ens integritet och också att mista kärleksfulla ägodelar. Förmodar att du har pratat med grannarna och att de ställer upp och vittnar om det behövs. Det är bara så onödigt för dig och din familj att behöva vara med om det!
  Helén S

  SvaraRadera
 29. Fy, vilka ruttna själar det finns alltså... Jag bor i samma område som du och ska absolut hålla ögonen öppna.

  Speciellt sorgligt är det när man blir berövad på saker som har emotionellt värde för en själv, men inte för den som tar dem. Jag förstår verkligen inte hur man överhuvudtaget kan stjäla saker från någon annan, än mindre hur man kan ta saker som helt uppenbart är väldigt kära för den som faktiskt äger dem. Skämmes, ta mig fan!

  Jag hoppas verkligen att det hela blir utrett. Lycka till, Maria!

  Hälsningar Sara

  SvaraRadera
 30. Stackars dig! Förstår din ilska, jag blir arg bara över att läsa ditt inlägg och var tvungen att dela med mig av ilskan till min man. Vilken äcklig människa kan göra så?
  Hoppas du har bra grannar som kanske har sett något. Hoppas grejorna kommer till rätta.
  Tänk, när jag var liten låste vi sällan ens ytterdörren.. usch vad allt har ändrats.

  Kram Vera i Kristianstad

  SvaraRadera
 31. Är full av medlidande, usch och fy vad trist...

  Kramar aka

  SvaraRadera
 32. Usch Vad hemskt!
  Stackars er/dig!
  Hoppas den som har tagit detta lämnar tillbaka!Ha en trevlig helg om du kan!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 33. Hittade hit via "Lilla Huset" och kände att jag måste lämna ett litet spår på din fina blogg men trista inlägg.
  Fy f*n rent ut sagt!! Helt otroligt att någon ens kan komma på tanken att göra något sånt här... Såå fräckt!
  Hoppas innerligt att du får tillbaka dina saker!! och att bloggen även på detta sätt kan vara till hjälp!
  Kram från Allis

  SvaraRadera
 34. Såå otroligt trist att höra! Tänk att det finns människor utan något som helst samvete...hur tänker man sej att trivas med stulna saker runt sej!! Och för dej extra svårt när sakerna har värden som inte går att ersätta... Jag lider med dej.
  Den här händelsen fick mej att hitta hit till din fina blogg via en länk. Jag hoppas att du fortsätter sprida blogglädje och jag hoppas att dina saker kommer hem igen.
  Varma kramar Cilla

  SvaraRadera
 35. Otroligt, kan inte fatta att det är sant! Förstår din avsky! Man blir faktiskt lite orolig själv av vad som kan hända men tror ju att det inte finns någon som kan göra detta med våra minnen och ägodelar. Jag hittade till dig via ett inlägg i en annan blogg. Du har så fina bilder och underbar smak. Men ryser vid tanken på det inträffade, jag säger bara; hoppas att en del straffar Gud direkt.....och eller att den personen sover dåligt...
  Carin

  SvaraRadera
 36. Ååååå vad hemskt att någon tagit DINA saker som betyder mycket för dig, eländiga människa. jag vet precis hur det känns då jag varit med om samma sak i min trädgård. Alla får sitt straff så småningom men jag vet att det inte hjälper att tänka så just nu. Kramar i massor/Ingela.

  SvaraRadera
 37. Usch fy vad tråkigt! Förstår inte hur folk kan göra så, avundsjuka sjuka människor!!
  Hoppas att det på något sätt kommer till sitt rätta hem igen!!
  Kram kram Johanna

  SvaraRadera
 38. läste på allisiunderlandets blogg det som hänt dig:(man blir så förb...ad.Hur kan nån bara komma på tanken.Helt sjukt.Dina saker som stals,förstår jag betyder massor för dig.
  Men jag tror att denna människa kommer åka dit.Tro mig...-du skulle be lokaltidningen om hjälp,så åker nog den här hemska människan fast.
  Trist att jag skulle hitta hit på detta sätt,men du har en fantastisk fin blogg.Jag tittar gärna in till dig igen./jejje

  SvaraRadera
 39. Hej Maria! Blir riktigt ledsen när jag läser ditt inlägg. Förstår att du är arg ledsen och kränkt. Hoppas att denna usla människa lämnar tillbaka alla sakerna och skäms. Många kramar från Åsa

  SvaraRadera
 40. Så otroligt tråkigt! Hur kan man ens komma på en sådan idé?
  Man slutar aldrig att förvånas över människors beteende, tyvärr!

  /Pernilla

  SvaraRadera
 41. Hej!
  Brukar kika in i din blogg ibland.
  Men vad är det jag läser??? Blir helt chockad!!! Folk är inte lite fräcka heller! Hoppas nån har sett henne så hon blir avsöjad.
  Kram Verra

  SvaraRadera
 42. Hej !!!
  Åh, vad trist !!
  Helt otroligt att höra, så jäkla fult gjort !!!
  Helt sjukt att följa blogen och plocka ut saker som du visar...
  Är helt mållös. Minnen som försvinner och som inte betyder något för den som tar den, så jädra elakt !!
  Håller tummarna och hoppas verkligen att den här personen åker fast !
  Kram,Monica

  SvaraRadera
 43. Vill bara skicka en liten tanke till dig...en omtanke...bara så att du vet att saker sprids i bloggvärlden, med blixtens hastighet och den inredningsintresserade kvinnan i Kristianstad kanske inte ska publicera sitt tjyvgods på sin blogg....många ögon kan se och upptäcka.....

  Fy vad jag lider med dig och känner med dig! Man kan undra varför känslan mellan ditt och mitt har förtunnats så till den milda grad att man tar sig för att spatsera in i din trädgård och ta. Hoppas tjuven läser här....och att tjuven har modiga och starka personer omkring sig....så modiga och starka att de kan säga ifrån och hjälpa till så att du får dina saker tillbaka.
  Kram från en engångsbesökare som halkade in här genom Merjas blogg.
  /Lotta

  SvaraRadera
 44. Hej igen!
  Jag blev så starkt berörd av ditt inlägg då jag tror mig veta hur det känns. Inlägget berörde mig så att jag var tvungen att skriva ett inlägg på mitt blogg. Ser av ovanstående kommentarer att det är många som hittat hit till dig m a a detta och jag hoppas du inte tog illa vid dig att skrev om det. Hoppas verkligen att det uppdagas vem som gjort detta mot dig och att du får tillbaka dina kära ägodelar./Kram Merja

  SvaraRadera
 45. Nämen!

  Jag har inte varit här inne på ett tag och blir ju alldeles bestört.

  Jag kommer ihåg hur ledsen och kränkt du var förra gången det hände. Själv tänker man ju att det ska vara lite "säkrare" ute på landet än här i Stockholm. Usch! Det är verkligen vedervärdigt.

  Precis osm du skriver så gör det ju så fruktansvärt ont att förlora saker som man fått av betydelsefulla personer och med goa minnen till.

  Ja jag skulle som sagt bara kika in på bloggen och i butiken, är ju såå nöjd med de saker jag köpt från dig.

  Sänker verligen varma tankar till dig och tycker det är tråkigt för dig att du ska behöva tänka på att skydda dig och ditt hem, kanske ett larm vore en bra sak

  Kramar från Lena

  SvaraRadera
 46. Usch så himla tråkigt, och det värsta är ju att saker med personliga värden och minnen går ju inte att ersätta som ex en dator. Hoppas den skyldiga blir påkommen av någon som kanske känner igen sakerna du visat.../louise

  SvaraRadera