27 februari 2009

Sovrum

Genom den vackra glasdörren får man en smygkik in till sovrummet. En härlig blandning av vitt, beige och svart med inslag av mustigt mörka möbler. Nattduksbordet har hängt med i massor av år och kommer urspungligen från Indiskan. Fårskinn får jag aldrig nog av, skulle kunna ha hur många som helst och de värmer så skönt om fötterna på gamla dragiga golv. Den vita fåtöljen är en kär klenod från mitt flickrum. Den heter Arka och är formgiven 1955 av Yngve Ekström. Den är inte så skön att sitta i, men så vacker att vila ögonen på! Den svarta härliga lampan är det senaste inköpet. Vi tog en sväng till Ikea och fann denna snygging. Egentligen var den menad åt sonens kommande skrivbord, men jag lånar den en stund...












Ha en underbar helg!
Kram Maria

25 februari 2009

Vår på väg?!







Snön har nu snart helt försvunnit nere i vårt sydligaste landskap och de små "solstrålarna", som gömdes under snötäcket har åter börjat titta fram. Visst blir man lika glad varje vår när de första blommorna tittar fram. I går sken solen från en klarblå himmel och temperaturen steg till flera plusgrader i solen, mmm, härligt! Denna vår ska bli särskilt spännande, då det är den första i vårt nya hus/trädgård. Jag är så förväntansfull på det som komma skall!!?

24 februari 2009

Kökshylla

Visar idag en liten bildserie över min kökshylla, som jag ropade in på en auktion för ett år sedan. Då var den brun och verkligen oansenlig, men jag är sååå förtjust i dessa ribbor, så jag kunde inte motstå den.





Zinkformen fick jag av min far, som ropade in en fyndlåda på en auktion och då han blev glad över sitt Primuskök, blev jag glad över formen. Det ljuvliga flaskstället kommer från Levande hem i Ystad.

Härliga ribbor



Några favoritböcker i köket. Kokböckerna mest för att de är röda... fågelboken avslöjar ett litet intresse. Jag gillar fåglar och följer gärna skådespelet utanför köksfönstret.





Favoriter: Glas från Ikea och muggar från Indiskan

Kram Maria

22 februari 2009

Matrum












Visar idag några bilder från vårt matrum. Bordet är ett Ikea bord, där vi målat skivan vit. De olika stolarna är av blandad kompott, med den gemensamma nämnaren, vit färg.
Vitrinskåpen är köksskåp från Tibrokök, som vi "designat" och byggt ihop själva.
Knoppar och beslag ifrån beslagsdesign, som vi enkelt beställde hem från smarthem.se. Ett väldigt smidigt sätt att handla, om man vet vad man är ute efter och dessutom har de snabb leverans.
Golvet är original, under heltäckningsmatta och spånskiva, med mängder av spik, fick vi fram det såpskurade golvet som varit täckt sedan 1940-talet (vi fann en tidning), men nu väntar troligtvis lite vit färg även här... Golvet är något skadat på sina ställen.
Ovanför bordet hänger en älskad present. Min kära PH lampa. Jag är lika förtjust i den nu, som för fem år sedan, Tänk att vissa ting kan man tröttna på efter en månad och andra är och förblir favoriter, vad är det som gör det?

21 februari 2009

Lördagsgodis!








Har idag funnit några riktiga godbitar på loppis, en fin svart koffert till äldsta sonens alla leksaker. Man kan aldrig få nog av förvaring i ett barnrum. Nu har den fått sin plats under den antika järnsängen, full med bilar, pistoler, svärd och annat "skoj".
Nu är godisbordet framdukat. Polkagrisburken är dagens fynd, semlefatet är en "kryapåpresent" från härliga vännen Malin, tusen tack! Kupan med praliner fyndade jag på en auktion för många år sedan. Nu är kaffet färdigt och nu ska vi smaska på allt gott!!

19 februari 2009

Lite visdom

Vår äldsta son kom hem en dag med detta alster, som han skapat på förskolan. Nog blev man rörd till tårar alltid...

"Det finns så många märken av händer små
på fönster-möbler-ja allt du tänker på.


Men släpp ett tag och tänk
hur tiden rinner fort
alla märken är borta som jag gjort.

Därför jag ett litet minne dig vill ge
Så när du tänker tillbaks ett leende kan ge."

18 februari 2009

Liten färgklick!


Nej, när jag gick igenom min blogg tyckte jag att det behövdes en bild med lite färg. Visar en från min diskbänk, där vårelden trivs som fisken i vatten!


Ha en bra dag!

Kram!

Veranda







Det känns som om man har återuppstått från de döda!! Denna influensa var verkligen inte att leka med. Idag är första dagen som jag känner mig lite mänsklig igen och jag har fått tillbaka lite av energin till att blogga . Visar några "kalla" bilder från vår vackra veranda. Fönstren är så speciella och är gjorda av förra ägaren som var glasmästare.

16 februari 2009

Vinter!




I dag blir det ytterligare några vinterbilder! Jag tycker att snö är så vackert, kanske för att vi inte har så mycket här nere i Skåne. Vår familj har drabbats, likt många andra, av influensan, så det är lite lågt på bloggfronten just nu!
Kram Maria

14 februari 2009

Alla hjärtans dag!

En ros, från min tidigare trädgård, till dig för att just du tittar in på min blogg. Jag hoppas du får en riktigt bra alla hjärtans dag.




Kram från Maria

13 februari 2009

Trevlig helg!

Då var det fredag igen, veckorna bara rasar iväg. Har idag inlett sportlov med en febersjuk storebror och en lillebror som kommer hem från en dagisavdelning med kräksjuka. Hmm, man kan ju undra hur ens sportlov kommer att ty sig?!







Idag har jag fått hem stolen , som jag ropade in på helgens nätauktion. Det kändes lite som att köpa grisen i säcken, när man inte sett den i verkligheten. Men den var mycket bättre än på bild. Den var härligt sliten och jag älskar saker som är färdiga att användas direkt efter inköp. När jag tittade under den, var där ett nummer, troligtvis härrör stolen från militären, inte vet jag? Nu ska sonens skrivbord "bara" målas och sedan är möblemanget komplett. Allt för en liten peng!

Jag önskar er alla en riktigt härlig helg!

Kram Maria

11 februari 2009

Hej mitt vinterland!

I Skåne är vi verkligen inte bortskämda med snö, men nu har det sannerligen snöat mycket. Hela trädgården ligger inbäddad i ljuvlig "sockervadd" och allt blir så ljust och vackert. Jag var uppe klockan sex och skottade trottoaren (det är vid dessa tillfällen man inte önskar sig en hörntomt... Men jag ska verkligen inte klaga, det händer ju inte för ofta!


Jag är mycket förtjust i dessa gamla glasflaskor, de finns lite överallt, inne som ute!


Det tog emot att åka till jobbet idag, jag ville vara hemma och föreviga vår vintervackra trädgård. Då jag var hemma igen hade det börjat att skymma en aning, men jag hann få med några vinterbilder.

9 februari 2009

Ny vecka!

Visar idag min härliga dörr som jag har som ett "stilleben" i vardagsrummet. Jag är så förtjust i dess charmiga patina och att jag räddade den från att hamna på tippen.





Vilken helg det har varit! Jag berättade i senaste inslaget om mina härliga loppisfynd från i lördags och tro inte att det slutade vid det. I går söndag besökte jag min första auktion via nätet och la bud på en charmig svart stol. Jag tänkte att den kunde passa fint till storebrors kommande skrivbord. Jag la ett bud (utan att ha sett den i verkligheten och utan att ha ett skrivbord...) och efter några timmar fick jag meddelandet om att jag vunnit den för en spottstyver. På eftermiddagen skulle vi ut på en liten tur för att besöka svärföräldrarna och då vi kör genom en liten by står en skylt vid vägkanten: Antikt 50%!! Maken undrar om jag vill stanna? om jag ville!!! På mindre än en kvart hade storebror fått sitt skrivbord och jag två efterlängtade ljuskronor i mässing. Så denna helgen har jag fyndat på både loppis, auktion och i antikaffär. Nu råder det dock köpstopp för ett tag framöver! Jag återkommer med bilder inom kort.



8 februari 2009

Fler loppisfynd!









Här kommer lite mer av det jag fann på gårdagens loppisturné. Jag har letat ett tag efter assietter, som skulle gå i blå nyanser. Nu fann jag dessa godingar från Gustavsbergs Alva modell. Saltkaret i tenn kunde jag bara inte motstå.

7 februari 2009

Loppislycka!

Min äldsta son frågade mig häromdagen vad jag blir riktigt glad över, hmm förutom min härliga familj och allt vad det innebär, svarade jag utan att tveka: Jag blir glad över att gå på loppis och auktion och göra riktiga fynd. Sonen kunde inte riktigt förstå min entusiasm, då han mer eller mindre tycker dessa ställen är urtråkiga!!!

I dag är en riktigt lycklig dag. Äldsta sonen skulle på gymnastik och jag tog lillebror med mig på en loppistur. Då vi är nyinflyttade till staden vi bor i, var det första gången jag besökte dessa ställen. Att gå på loppis tillsammans med en tvååring är väl inte det ultimata, men vi lyckades snirkla oss fram med vår lilla sulky och göra riktiga fynd.



Denna härliga barnstol bara stod och väntade på oss. Nästan lite komiskt att den var i färgen för mitt lilla tema, brandbilsröd! Det är inte ofta man hittar ting som man inte behöver måla, vilket verkligen uppskattas!



Kulram till storebrors "kommande" skrivbord. Jag letar med ljus och lykta efter ett litet skrivbord, som inte tar allt för stor plats. Till hösten börjar han skolan och tills dess hoppas jag att sökandet ska vara över. Emaljmuggen är ett tidigare fynd ifrån min favorit antikaffär.







Denna charmiga låda har tidigare varit förvaring åt en Hugin dammsugare. Enligt mannen på loppisen hade en sådan varit med på Antikrundan för ett tag sedan, och sålts för 50 000 riksdaler. Jag gav 40 kr för lådan och är mer än nöjd. Nu ska den bli förvaring åt playmobil gubbar!
I morgon visar jag ytterligare ett loppisfynd!
Ha en trevlig afton!



5 februari 2009

Tema Rött #3

Lampan är en "Flowerpot" från danska Verner Panton. Vi fick denna klassiska lampa i bröllopspresent och jag tröttnar aldrig på den. Nu pryder den sin plats i köksfönstret och den ger ett riktigt behagligt ljus över diskbänken.



Även hunden ska ha det fint!!!! Jag vet att det är överdrivet att ha hundens matskål på en bricka från Svenskt tenn, men till adventsfirandet tyckte jag det var roligt att göra det lite fint även till hunden och sedan fick den vara kvar....

3 februari 2009

Tema Rött #2



Fortsätter på temat rött. De små resväskorna kommer från Systrene Grene. Den svarta tillhör storebror och är på så sätt lite mer sliten. Den röda fick lillebror i julklapp och har ännu inte kommit till användning. Det fina modellflygplanet är ett av de första planen min far byggde. När barnrummen är färdigrenoverade ska det få pryda sin plats i taket. Nu står det ovanför storebrors drängaskåp, som fungerar som garderob. Letar efter ytterligare ett till lillebrors rum.

2 februari 2009

Tema Rött!









Det slog mig när jag gick runt med dammtrasan i högsta hugg att jag inte alls är så mycket för vit inredning som jag trodde. Överallt lyser dessa röda detaljer som en stopplampa till allt det vita. Jag är nämligen väldigt svag för rött och då speciellt "brandbilsrött". Tänkte visa er ett litet tema med röda detaljer och jag börjar med en riktigt favorit. Lillkillens röda plåtbil från franska Vilac.