6 september 2009

Tvättstuga nästa!

Nu är jag redo till att ta tag i vår tvättinrättning. När vi flyttade hit fanns ingen tvättstuga, utan vi satte in tvättmaskin och torktumlare i vårt badrum på övre plan. En sak ska man dock ha i åtanke vid dessa möbleringar. 100 år gamla hus är inte byggda för att ha moderna maskiner som skakar och vibrerar vid centrifugering på 1200 varv. När maskinen jobbade för fullt fortplantade sig vibrationerna i hela huset. Våra gamla ovärderliga glasrutor på nedre plan höll på att skaka ur sina fönsterbågar... En lite komisk sak var att när vi hade ett jordskalv här i Skåne i vintras, stod jag i duschen och kände att duschkabinen började skaka precis som när vi tvättar. -Men inte tvättar väl jag? tänkte jag för mig själv. Nu är maskinen flyttad ner till källaren , där vi fick gräva upp nytt avlopp, lägga nytt golv och putsa om väggarna, för att nämna några småsaker...

Nu är jag redo till att ta tag i piffet! Jag har hittat denna charmiga skylt från vintage by Nina och nu ska det bli kul att göra lite fint nere i vår källare. De gamla tvättklämmorna har jag handlat hos gulliga Marita som driver den härliga butiken A mouse in a house, utanför Sjöbo.

Kram Maria

6 kommentarer:

 1. Spännande skakningar, kan tänka mig att det inte varit så kul. Det låter dock desto roligare att få piffa i nya tvättstugan!¨
  Lycka till!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Underbar blogg! Du har det mycket vackert! Kram Susanne

  SvaraRadera
 3. Kanonfin skylt, me like!!:-) Ha en fin dag, stor kram Sofia

  SvaraRadera
 4. Hej Maria!
  Vilka fina saker till tvättstugan, gillar speciellt skylten:)

  Ha en fin kväll,

  Kramis Jenny

  SvaraRadera
 5. Hej Maria,
  Tänk vilken märklig slump..... hade en liten stund över och tänkte att jag skulle besöka några av mina favoritbloggar och vad möts jag av då - jo, underbara och värmande ord om mig och min butik - så glad jag blir ! Njuter av alla dina vackra bilder och de små detaljerna du köpt till nya tvättstugan blir pricken över i:et.
  Ha det så gott.
  Kram/Marita

  SvaraRadera
 6. Jordskalv eller tvätt maskin! Va roligt att du tyckte att det var samma skakningar ;)
  Då var det på tiden att flytta ner tvätt maskinen. Vi ska snart ta tag i tvätt stuga oxå. De blir kul att följa ditt projekt för inspiration.

  Kram kram
  Marit

  SvaraRadera