26 augusti 2009

Gästtoalett
Vår lilla gästtoalett med betoning på lilla är nu klar. Mycket planering och jobb, men ack så härligt när det börjar bli klart. Väggarna är tapetserade med vit och beige randig tapet från Sandberg, kostade några slantar extra, men när rummet är så litet räckte det med två rullar. Golvet är ljustbeige klinker från Höganäs arkitekt. Bakom handfatet, som kommer från skånska Qvesarum, satte vi smal pärlspont, eller dubbelpärla som det också kallas. Vi letade länge och väl efter denna gammeldags pärlspont och efter tips från svågern som är snickare, fann vi denna pärlspont i Äsperöds byggshop, som ligger utanför Sjöbo. Kranarna kommer även de från Qvesarum och är av fabrikat Pegler. Lite annorlunda med en kran för varmvatten och den andra för kallvatten, kanske inte att rekommendera i ett badrum, men passar bra på gästtoaletten. Tvålkopp, glashylla, handdukshängare och badrumsbelysning är "original från huset". Jag tycker det är särskilt kul att kunna använda det som redan finns och som är köpt av tidigare generationer...

Jag återkommer med fler bilder från andra sidan inom kort!
Kram Maria

7 kommentarer:

 1. Hej Maria!
  Åh vad fint o kul att de vackra originalgrejerna finns kvar.

  Vilka ljuvliga dörrar man skymtar där på bilderna..

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Men jisses vilken bedårande badrum! Hur mysigt som helst:-) Må gott! Kram Sofia

  SvaraRadera
 3. Makalöst fint, vackra oroginaldetaljer.
  Ja, hela ert hus är underbart fint. Vore så kul att veta vilken typ av färg och kulör ni använt till husets fasad, ser fantastiskt fint ut. Tänkte spara kulören i minnet till framtida små husprojekt... :-)

  Ha det fint!

  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 4. Superfint! Kranarna var "pricken över"!!

  SvaraRadera
 5. Vilka fina detaljer!

  En dröm att ha det badrummet :-)

  SvaraRadera
 6. Ok, tack ändå för tipset om att den är vitare än vit. Mycket vackert tycker jag, det är allt något speciellt med vita hus .-)

  Ha det fint!

  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 7. Det var da det finaste jag sett pa lange. Du ar sa duktig pa att fixa. Undrar med spanning vad som kommer att handa med dorrarna.
  Kram

  SvaraRadera