24 juli 2009

Glasveranda
Som om jag inte har nog med projekt med mitt kära Lilla villa vita, så har jag nu tagit hand om en gammal glasveranda i jugendstil anno 1906. Jag har letat på Blocket nästintill varje dag och sökorden har varit många för att hitta en riktig "skatt". Denna fina veranda befinner sig för tillfället i "dvala". Den har stått på en vind i herrans massa år och nu ska jag ta mig an den med mycket slipning, kittning och målning. Det saknas en del rutor, men det går ju att fixa. Hela familjen inklusive hunden satte sig i bilen för att åka de trettio milen för att hämta hem den, men det var det värt. Jag och maken skrattar åt oss själva, för många är detta rena idiotin att köra så många mil, för att ta hem något, som i en del ögon är soptippsmaterial, men inte vi! Glasverandan tillhör ett projekt på obestämd tid, nämligen att bygga ett fristående lusthus, kombinerat med förråd i trädgården. Ideérna är många och det är tur att jag har gott om tid, med all planering och framförallt fönsterrenovering... När vi kom hem i går kväll och lastat ut verandan på gårdsplanen var maken lite orolig om den kunde stå där under taket hela natten, tänk om någon stjäl den? Jag skakade på huvudet, i det skick tror nog många att vi ska köra till tippen i morgon... Men för mig är den en riktig pärla och skatt. Tänk att man kan bli så lycklig när sakletandet ger resultat!

Ha en underbar helg, för mig väntar frisörbesök och trevlig kväll tillsammans med vänner, åh vad det är skönt med semester.

Kram Maria

14 kommentarer:

 1. Vilken helt fantastiskt vacker glasveranda, låter som ett jättespännande projekt att använda den till ett lusthus!!!

  Trevlig helg!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 2. Oj oj oj - var min makes kommentar när jag visade honom bliderna på ert fynd! Och jag håller med - oj oj oj vilket fynd. Dessa fönster är ju alldeles underbara! Lyckliga ni! Förstår att det blir mycket arbete men det är det helt klart värt!
  Ha det gott och njut av semestern.

  SvaraRadera
 3. Helt UNDERBART vackert!!! Ert hus är en dröm och ska bli ännu finare, åh..... det finns inga ord!!!

  Vilken lycka!!!!

  Stor kram L-L

  SvaraRadera
 4. Men den är ju underbar!! :-o Vilket kap! Förstår att du känner dig helt lycklig.

  SvaraRadera
 5. Så vackra dörrar och fönster! Jag är så förälskad i jugendstilen! Grattis till fyndet, det blir spännande att se allt uppmonterat!!

  SvaraRadera
 6. Oj vilka fina hustillbehör det finns runt om i Sverige. Det blir säkert jättefint när det blir klart. Pssar ert fina gamla hus:-)
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 7. Underbara pardörrar och fönster du fyndat, de var väl värt 30 mils körning för dessa. Det hade jag också gjort, lätt!! Ha en fin dag. Kram Paula

  SvaraRadera
 8. Vilken skatt du har fått tag i!!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 9. Åh ! Den kommer att bli underbar , vilka dörrar och vilka fönster !! Jag hade också kunnat köra långt för dom ! Kramar Susanne / den gamla skolan

  SvaraRadera
 10. Åh vilken underbar blogg du har.. Oj vilka fina dörrar o fönster.. ja kommer tilbaks..kram sussie

  SvaraRadera
 11. Vilken skatt! Den som söker finner...

  I vår vita villa fanns en veranda utan glas.
  Vi hittade fönster på vinden som vi satte in, dörr hittade vi på Blocket.

  Din blogg är jättefin. Kommer gärna tillbaka.

  SvaraRadera
 12. Gud vilket fint fynd du har hittat.. jag vill också ha en glasverenda, men jag vet inte riktigt var bara!

  SvaraRadera
 13. Hej Maria!

  Hittade hit via en annan blogg och wow vilken fin blogg du har!

  Underbar glasveranda..en riktig skatt!!!
  Kram
  Mia

  SvaraRadera
 14. Jag ser framför mig hur fint det ska bli. Vi är själva i tanken att bygga en punschveranda!!
  Kram lotta

  SvaraRadera