10 september 2010

Underbara skyltar



Jag har en enorm förkärlek till gamla skyltar och tycker att de kan förgylla inredningen i ett rum.
Jag har hittat charmiga registrerings skyltar, men även dessa små "anno1892" som nu finns lite varstans i Lilla Villa Vita. Skulle någon mer vara såld på just skyltar, har jag några till försäljning i butiken!

I dag är en alldeles fantastisk dag, trots duggregnet i luften och att det doftade "höst", då jag steg ut på trappan i morse. Jag är så tacksam och glad över allt som händer just nu. Min familj, mitt hus, mitt jobb och alla fantastiska människor jag träffar dagligen. Jag vill hålla kvar denna känsla och plocka fram den de dagar, då det inte känns lika skoj...
I eftermiddag kommer kära svärmor och svärfar hit till sönerna och jag och maken drar västerut. En weekend väntar i danska hufvudstaden. Inte konstigt att jag är lycklig!

Kram Maria

8 september 2010

Nytt i butiken


Det trillar in många nya leveranser till Lilla Villa Vitas butik och nu har jag hunnit fotografera en del av dem. Kliv gärna in och kika!

Bilden här ovan kommer från vårt lusthus, som snart är klart. Den vita skänken har käre maken byggt av sådant som har blivit över i bygget. Resultatet blev kanon! Vi hade länge letat på Blocket över en skänk som kunde passa, men då det letandet inte gav resultat, blev detta så mycket bättre och roligare.

Beslagen och gångjärnen har vi beställt ifrån Specialbelag. Snabb leverans och mycket att välja på. Skänken har vi målat med linoljefärg i nyansen vit titanzink från Folkes bygg.
Griffeltavla, brödlåda, emaljmuggar och annat smått och gott kommer från min lilla butik.

Den lingröna skåpet har tillhört huset sedan länge. Det var ett av fynden som jag har hittat i källaren. Med lite övertalning från maken fick jag behålla ursprungsfärgen, även om den var lite väl "shabby" för hans smak. Jag tycker mitt shabby skåp blev en vacker kontrast till allt vitt och nymålat.

Kram Maria

5 september 2010

Höst i luften!

Flaskställ och flaskor från Lilla Villa Vita

I går ägnade vi dagen till vår trädgård.
Den har verkligen varit eftersatt i sommar, då trädgården mest varit en byggarbetsplats. Nu ska det sista på plats och gatstensgångar och singel ska förhoppningsvis komma på plats under veckan som kommer.
Jag är så trött på jord, sand och grus som hunden och vi andra drar in, men snart, snart...
Jag går runt och planerar och drömmer om hur vår oas en gång ska se ut när det
så småningom ska bli färdigt.

Ovan är en bild från ett projekt jag håller på med. Så roligt och spännande och jag önskar att veckan hade fler dagar och timmar till allt kul jag har framför mig.
 Jag är så tacksam över allt som händer just nu!

Nu väntar utflykt i höstsolen!
Stora Kramen!
Maria