28 juli 2010

Lägga marktegel

                            
                                                 
Mitt efterlängtade tegelgolv har kommit på plats. Teglet är av gammal handslagen sort och kommer från Folkes bygg i Hanaskog. I lusthuset har vi en gjuten platta och för att teglet ska ligga "mjukt" och kunna röra sig, la vi ut vamlig sandlådesand på golvet, därefter lades teglet direkt i sanden. Det är lite utav ett pussel att lägga dessa tegelstenar, då de är lite olika i formen. I ytterkant la vi först en ram med stenarna och därefter lades de i ett fiskbensmönster. När teglet låg på plats fyllde vi igen springorna med fogsand, som sopades ner. Nu har vi fått detta gamla och genuina golv, som jag länge efterfrågat och resultatet enligt mig själv blev fantastiskt!

Tack till svärfar och svärmor som kom och hjälpte till under denna dag, då temperaturen inne i lusthuset kunde jämföras med turkisk bastu!

Kram Maria

17 juli 2010

Nymålat!


Vi målar nu dörrar, fönster och pärlspont så det står härliga till!
Vårt lusthus börjar ta form och snart är det dags att börja inreda.
Jag har hittat en del gamla möbler i källaren, som följde med huset, då vi köpte det.
De har stått under lång tid i källarens mörker och de ska nu få komma fram ur sina gömmor och förgylla vårt lusthus. För mig är de riktiga skatter. Min övertygelse och känsla är att de kommer att bli rummets juveler!

Det är för tillfället lugnt här på bloggen. Jag njuter av sommar och sol tillsammans med min familj, precis som det ska vara i semestertider.

Kram på er alla och fånga dagen, den finns här bara idag!

Maria

5 juli 2010

Bröllopsfotografering


Har fått den stora äran att fotografera ett strålande vackert brudpar.
Vigseln skedde ute på en brygga med den underbara sommaren som hedersgäst.
Solen värmde, havet gittrade och svanarna simmade på första parkett.
Tack M och F för att jag fick föreviga Er sagolika stund!

Maria