29 april 2010

Hunter stövlar barn

I går var jag och hämtade ett helt gäng med underbara stövlar från hunter. Hela bilen var full och jag hade inte kunnat få in ett endaste par till.
På lördag kommer jag att sälja dessa härligt charmiga barnstövlar i vårens glada färger, för endast 499 kr. (Ord pris 645 kr). Barnstövlarna finns i limegrönt, seglargult och silver i storlekarna 24-34.

Damstövlarna finns i färgerna lime och gul  i storlek 35-41, vit i stl 35-37. Priset för dessa är 999 kr (ord pris 1099 kr).

Detta erbjudande gäller endast lördag den 1 maj. Skulle någon bo för långt bort för att komma hit, maila mig så kan vi säkert ordna detta!

Nu ska jag fortsätta att städa och dona! Golv skuras och fönster fixas! Min käre make tycker att jag borde ordna sådana här tillställningar lite oftare...

Kram på er alla och varmt välkomna hit på lördag för alla som har möjligheten!

Maria

26 april 2010

Nyheter




Visar lite nyheter inför Lilla Villa Vitas Livsstilsdag den 1 maj. Supergoa Nina Simonsson kommer hit och har underbara kuddar sydda i tyger från Svenskt tenn med sig. Jag har länge varit sugen på en kudde med de "svarta elefanterna" och kom i kontakt med Nina inför ett stylinguppdrag. Jag frågade om hon var pigg på att komma hit den 1 maj och på den vägen är det! Det planeras för fullt inför helgen och ibland undrar jag vad jag gett mig in på. Men ibland måste man våga kasta sig ut och göra lite annorlunda ting! Fem dagar kvar och jag är redan supernervös!!!


De fina tändstickshållarna görs av Mattias Salomonsson och även han kommer hit på lördag!

Nu ska jag ge mig ut på ett litet styling och fotouppdrag, ska bli spännande!

Kram på er alla!

Maria

20 april 2010

Pallar



Har nu fått in lite nya varor i min butik bla dessa underabara små pallar i svart och vitt. Jag har länge letat efter dessa, så att den lille har lite lättare för att nå upp till handfatet. Jag är inte så förtjust i de plastiga från det stora varuhuset. Priset är 299 kr och ni hittar dem här. 

Kram Maria

16 april 2010

Livsstilsdag a la Lilla Villa Vita


Sitter här och jobbar med min alternativa livsstilsdag a la Lilla Villa Vita!
Lördagen den 1 maj mellan 11-16 står dörrarna öppna in till Lilla Villa Vita.
Jag har funderat på att delta i allehanda inredningsmässor, men inte funnit någon som passat mig i smaken. Nu fixar jag min egen i miniformat. Husets nedervåning kommer att vara stylad i butikens varor och jag utlovar många trevliga överraskningar iform av nya varor i sortimentet.
På gården utlovas trädgårdsinspiration, byggnadsvård, silversmide och annat spännande.
Bilden ovan är från vår lilla gård. Favoriterna har samlats till helg: kyrkbänk, rottingstol, spjälbord, Mårbacka, stormlykta, flaska med patentlock, zinkhink... Så mycket jag som det kan vara!
Jag önskar er en mysig helg och så hoppas jag att jag får lov att träffa er den 1 maj, det hade glatt mig enormt!
Jag återkommer med mer information!
Kram Maria

13 april 2010

Lampa

En riktig liten skönhet är denna klämspotlight i härlig industrikänsla. Vissa saker jag får hem, har jag väldigt svårt att slita mig ifrån och denna tillhör denna kategori. Nu har den iallafall flyttat in i butiken.

Kram Maria

12 april 2010

Fotouppdrag

I mitt förra inlägg berättade jag om att jag varit ute på ett kustnära uppdrag och här kommer en del av det som Lilla Villa Vita har producerat. Mitt jobb var att fånga den havsnära känslan med huset och förmedla en doft av hav och sommar! Jag har stylat och fotograferat exteriören av ett fritidshus som ska säljas.
Är det någon som är intresserad av liknande fotouppdrag, går det bra att kontakta mig! info@lillavillavita.se
Nu ska jag ut och planera ett annat kommande projekt. Det ska ställas till med en liten "happening"i Lilla Villa Vita. Lördagen den 1 maj är Ni hjärtligt välkomna! Programmet är inte helt spikat, men jag utlovar inredning, byggnadsvård, silversmide och lite spännande trädgårdsprojekt.
Kram Maria

11 april 2010

Blå, blå vindar...

Har varit på ett uppdrag vid ett hus på ett underbart läge alldeles vid strandkanten. Kameran gick varm och det var sannerligen inget lätt uppdrag, då Hanöbukten visade sin blåsigaste sida. Kort efter att denna bilden kom till, tog en stormvind tag i all rekvisita, jag stod med min kamera och försökte rädda det som räddas kunde. Jag fick bjuda svanarna på en kudde, då den försvann ut på böljan blå... Jag stod ett tag och funderade på hur jag skulle få upp den , men insåg fort att man hoppar inte i det kalla vattnet för en liten kudde inte... Och med tanke på att detta var den enda bild som togs där ute på den vindpinade bryggan med rekvistitan i behåll, är jag mer än nöjd!
Ska nu jobba klart med resten av bilderna och berättar mer när de blivit "publicerade"

Kram Maria

8 april 2010

Hus till salu!

Bilder: Din mäklare Peter Olvsborn

Om jag inte redan funnit mitt drömhus och hade en hel kappsäck full med pengar skulle jag kunna flytta in i detta drömhus utan att blinka. Denna underbara villa, anno 1925, är nu ute till försäljning i pittoreska Åhus. Huset är beläget på riktig toppklass, omgiven av allsköns vacker arkitektur och natur. Nu är jag inte i flyttagen, men att drömma är ju alltid trevligt. Vill ni se fler bilder hittar ni det här. Tänk att få styla ett sådant vackert hus a´ la Maria och få fånga det med min kameralins. en riktig dröm för mig...
Nu har lagt ut några nya varor i min butik och ännu mer är på ingång, kika gärna in!
Kram Maria

7 april 2010

Vårblomster



Påsken är nu till ända och vi har haft ljuvliga dagar tillsammans med nära och kära!
Vi har röjt mycket i vår trädgård för att ge plats
åt det kommande lusthuset!
Det ser lite kalt och trist ut men så fort bladverket tar plats,
vet jag att det kommer att bli bra igen!
Visar idag lite blomsterarrangemang. Den gamla cykeln pryder sin plats vid entrén,med små näpna penseér. Den gamla potatiskorgen har fått ge rum åt minipåskliljor och pärlhyacinter.
Kram Maria


3 april 2010

Glad påsk!



Vill önska er alla en riktigt skön påsk! Vi har idag varit på konstrunda på Österlen, utan att titta på ett enda konstverk. Åtminstone konst i gemene mans ögon. För mig kan konst vara vackra gamla möbler, fönster och dörrar. Nog fann jag ett konstverk alltid. En gammal charmig ytterdörr med vackert glas. Den passar som handen i handsken till vårt blivande lusthus, vi saknar nämligen en förrådsdörr och denna hade varit en riktig pärla. Maken är lite skeptisk, jag lyckas alltid finna de där sakerna som kräver extra jobb... Nu återstår lite övertalning!
Kram Maria

1 april 2010

Lusthus


Ska detta bli sommarens projekt? Jag hoppas på det, men vi får väl se? Ritningen har vi själva skapat utifrån många tankar och ideér och nu inlämnad till kommunens byggavdelning. Vår tanke är att det ska harmoniera med bostadshuset, speciellt med olika tidstypiska detaljer anno 1909. Fönstren inhandlades redan förra sommaren, skrapade och nu redo till att målas med linoljefärg. En del rutor behöver kompletteras och självklart ska de få bli av gammalt återvunnet glas. Det lilla huset ska bli ett lusthus kombinerat med förråd på ena gaveln, då vi idag saknar en plats att förvara cyklar, gräsklippare och andra trädgårdsredskap.
Jag önskar Er en skön inledning på påsken, se upp för alla påskkärringar/gubbar!
Kram Maria